joi, 24 februarie 2011

Salata asortata cu somon afumat si germeni de broccoli

Salatele sunt ideale pentru o dieta sanatoasa. Cu cat sunt mai variate si mai colorate, cu atat mai bine. Pentru pranz, cina sau o gustare, sunt o solutie excelenta, mai ales daca le preparati voi, ca sa fiti siguri ca nu contin diverse sosuri pline de grasimi sau zahar.
Salata de legume, somon si germeni de broccoli este foarte delicioasa si hranitoare. Daca nu va place pestele, puteti sa il inlocuiti cu piept de pui la gratar, rezultatul va fi la fel de bun.
Adaugarea diferitelor tipuri de germeni in salate aduce o cantitate imensa de vitamine si minerale, deoarece se stie ca germenii inmagazineaza un continut nutritiv foarte valoros. Alegeti o sursa de germeni cat mai "bio", ca sa fiti siguri ca sunt din seminte netratate sau preparati-i chiar voi acasa, prin germinarea semintelor.
Pe langa aportul masiv de vitamine, germenii sunt deosebit de simpatici si delicati, albul lor cu nuante sidefii creeaza o perceptie vizuala de mancare "pura", un detaliu ideal pentru o salata.

Pregatiti ingredientele: varza, rosii cherry,germeni de broccoli, o ceapa mica rosie, cateva frunze de andive, somon afumat, lamaie, marar, ulei de masline, otet de mere, sare.

Acestia sunt minunatii germeni de broccoli, care doar se spala cu apa rece si se scurg in strecuratoare.

Somonul afumat se stropeste cu mult suc de lamaie si marar tocat si se lasa sa se marineze 20 de minute.

Spalati varza si tocati-o marunt, frecati-o cu putina sare. Spalati andivele, rupeti petalele si taiati-le in bucati, amestecati-le cu varza. Adaugati si ceapa tocata, amestecati bine.

Jumatate din cantitatea de germeni de broccoli intra in amestecul de salata, cealalta parte o pastram pentru decor.

Aranjati salata pe o farfurie, decorati cu felii de rosii, fasiute de somon si stropiti cu marinata.

Marinata se face din ulei, otet, sare si lamaie.

Deasupra salatei asezati germenii de broccoli ramasi.

Pofta buna!