joi, 24 februarie 2011

Creveti Diavolo

Crevetii se prepara foarte rapid si sunt deliciosi in combinatie cu sosuri aromate si picante. Crevetii in sos Diavolo sunt pur si simplu o incantare, amestecul de plante aromatice, vin, piper, usturoi, mustar de Dijon si ardei iute este de-a dreptul senzational si acompaniaza perfect crevetii giganti black tiger.
Daca nu ati mai servit niciodata creveti sau doriti sa incercati o reteta noua, atunci alegeti aceasta varianta, pentru ca sigur n-o sa fiti dezamagiti.
Cu toate ca sosul este foarte bogat in arome si ingrediente, reteta este foarte dietetica, fiind inspirata din combinatiile alimentare propuse de regimul medical Scarsdale. Inca un motiv sa serviti cu incredere si fara teama ca va veti ingrasa.

Ingrediente (6-8 persoane):
-un pachet de creveti gigant decorticati si curatati de vene (800 gr)
-150 ml vin alb
-o cana de 200 ml de rosii pasate
-o lingurita de pasta de ardei iute
-2-3 catei usturoi
-o lingurita de mustar de Dijon (daca aveti varianta cu lamaie verde, este perfect, daca nu, adaugati putin sucsi coaja razuita de lime sau lamaie)
-o ceapa rosie
-o legatura de patrunjel
-o jumatate de legatura de oregano sau busuioc
-sare marina
-piper

Asa arata crevetii "black tiger" curatati, doar cu codita ramasa. Spalati-i si scurgeti-i bine.

Preparam marinata pentru creveti: vin alb, suc de rosii, pasta de ardei iute, usturoi macinat, mult piper, un praf de sare.

Adaugati crevetii si lasati-i sa se marineze la temperatura camerei, 30 de minute.
Tocati ceapa marunt si caliti-o intr-o tigaie antiaderenta, unsa cu putin ulei de masline.

Amestecati continuu, adaugati crevetii si marinata, cand ceapa este translucida.

Lasati sa fiarba cateva minute, pana cand crevetii devin roz-portocalii si sosul scade. Potriviti de sare.

Adaugati verdeata tocata si opriti focul.

Amestecati bine, sa se parfumeze toata mancarea cu aroma plantelor aromatice.

Serviti in boluri mici, ca antreu cald.

Daca doriti sa fie un fel principal, atunci adaugati o garnitura de legume fierte la aburi, ideala ar fi fasolea verde.

Pofta buna!