vineri, 13 mai 2011

Golden Rafaello

"Golden Rafaello"...asa am numit aceste minunate bomboane, deoarece seamana ca aspect si parfum cu clasicele Rafaello, dar au o culoare superba aurie (datorita caiselor uscate). Aceste bomboane sunt foarte sanatoase, dietetice (deoarece n-au nici un gram de zahar) si sunt foarte, foarte gustoase.
Golden Rafaello sunt un deliciu seducator, cu o aroma exotica de cocos, parfum romantic de caise coapte sub arsita soarelui de vara si miez crocant de migdala...Pentru cei ce adora caisele sunt un vis!
Si, ca sa completez lista argumentelor "pro" (desi nu cred ca mai e nevoie), sunt extraordinar de simplu de facut, economice si rapide.

Ingrediente:
- 300 gr caise uscate (sunt de preferat cele semi-uscate, care raman moi, ca un jeleu si parfumate)
-3 linguri cu varfde migdale macinate
-2-3 linguri de fulgi de cocos pentru compozitie (plus alte cateva linguri pentru ornat)
-o lingura unt de cocos extravirgin (daca nu aveti, nu e nici o problema, puneti mai multa miere si fulgi de cocos)
-2 linguri de miere sau una de miere si una de sirop de agave(ca sa mai scadeti indicele glicemic)
-migdale crude decojite(dupa ce au fost inmuiate in prealabil in apa rece cateva ore)
Ingredientele (inafara migdalelor intregi) se pun in robot si se mixeaza bine, 1-2 minute, pana cand obtineti o consistenta lipicioasa si ingredientele macinate se aduna singure. Eu pun si 2-3 linguri de migdale intregi in compozitie, pentru ca imi place sa simt o textura usor crocanta. Ajustati gramajele ingredientelor dupa preferinte, important este sa obtineti aceasta compozitie legata si usor lipicioasa.


Daca nu aveti caise mai moi, atunci e bine sa le inmuiati inainte in apa , timp de o ora. Le folositi dupa ce le scurgeti bine.
Asa aratau caisele mele, parfumate, moi-elastice si cu miez usor gelifiat. Varianta aceasta nu mai trebuie introdusa in apa.


Formati bile din compozitie si introduceti in mijloc o migdala cruda(fara pielita).


Apoi dati bomboanele prin fulgi de cocos si le asezati e o farfurie.


Am pastrat cateva nepudrate, ca sa vedeti ce culoare superba portocalie au.


Se pot servi imediat sau , mai bine, dupa ce au stat cateva ore la frigider.


Cand stau la frigider, compozitia se leaga mai bine si devine ca un jeleu.


La frigider, se pastreaza in cutii inchise ermetic.
Si acum o sectiune delicioasa, dupa 12 ore de la preparare:


Puteti face Golden Rafaello si cu stafide aurii sau mango (daca nu va plac caisele) sau, renuntati la culoarea golden si le puteti face cu orice fruct uscat (curmale, cranberries, banane,etc). Marocanii prepara aceste bomboane de Ramadan, cu migdale si curmale (dar despre acestea vom vorbi in alta reteta).
Pana atunci, va doresc sa incercati aceste minunate bomboane vegetariene, sa va bucurati de parfumul, culoarea si gustul lor divin...
Oferiti-va o pauza regala: savurati o Golden Rafaello langa o ceasca de ceai verde cu iasomie sau flori de portocal!
Deoarece ingredientele sunt crude,bomboanele sunt pline de nutrienti sanatosi si au un parfum natural deosebit, asa ca va veti satura foarte rapid doar cu cateva bomboane (ceea ce e foarte bine pt silueta :) ).
Pofta buna!