Pastele pe care le-am pregatit se numesc "Cappeli da chef ai 5 sapori" (Bonete de bucatar cu 5 arome) si au fost intr-adevar demne de numele de paste italiene.
Fiindca sunt paste artizanale, timpul de fierbere a fost foarte redus, circa 5 minute (daca le faceam in casa era si mai scurt 2-3 minute), forma s-a pastrat perfect , la fel si culoarea, iar aromele subtile naturale s-au imprietenit rapid cu sosul de unt aromatizat cu ardei iute uscat, usturoi, ierburi aromatice proaspat culese, maslinele si parmezanul.
Am ales o preparare in gen "alio, olio si pepperoncino", cu doar cateva arome in plus, pentru ca mi s-a parut cea mai potrivita pentru a distinge gustul fiecarei bonete de bucatar.
Fierbem pastele al dente, le scurgem si le trecem prin apa rece sa se opreasca prepararea termica. Le lasam la scurs.
Aromatizam untul in tigaie: punem o lingura de unt, una de ulei de masline extravirgin si le lasam sa se impleteasca. Aruncam fulgi de ardei iute si felii uscate (sau proaspete) de usturoi, amestecam, la foc mediu. Cand simtim aroma de usturoi, adaugam pastele si le saltam bine. Punem si maslinele.
Se servesc cu extra-parmezan ras pe deasupra si piper negru.
Pofta buna!