![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=479/DSC_0047.jpg)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=479/DSC_0052.jpg)
Sparanghelul este regele legumelor de primavara, de aceea merita sa primeasca un tratament cat mai corect pentru a-si pastra proprietatile si principiile nutritive.
Varianta de sparanghel verde cu capete mov este delicioasa, cu un gust mai pregnant si se potriveste perfect pentru o asezonare lejera,dar parfumata.
Sparanghelul verde se spala si se rupe 1-2 cm de la codite (partea fibroasa), apoi se soteaza cu o lingurita de unt amestecat cu ulei de masline, la foc mediu spre mare.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=479/DSC_0027.jpg)
Se presara sare (de preferat marina, este mai sanatoasa) si se salta tigaia sau se amesteca cu o paleta.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=479/DSC_0029.jpg)
Dupa cateva minute, sparanghelul isi schimba culoarea si devine verde fosforescent. Verificati cu furculita cat e de facut (trebuie sa ramana usor crocant "al dente").
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=479/DSC_0032.jpg)
Stropiti cu suc proaspat de lamaie, amestecati si opriti focul. Lasati sparanghelul inca un minut in tigaie, sa ia aroma de lamaie. Presarati piper dupa gust.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=479/DSC_0048.jpg)
Se serveste atat cald cat si rece, cu o salata delicata de stracciatella de rosii (cubuletele de rosii dau un aspect dragut prezentarii si sunt si foarte placute ca senzatie gustativa).
Sparanghelul se serveste simplu sau cu fripturi, orez , salate.
Pofta buna!