marți, 1 mai 2012

Margarita in diverse culori

Margarita in diverse culori

Va invit la o fiesta mexicana plina de culoare, savoare, ritmuri vesele si arome apetisante! Si, ca sa incepem in adevaratul spirit mexican, am pregatit o selectie de cocktailuri Margarita, cu diferite arome si culori, astfel incat sper ca fiecare sa regasiti o aroma preferata.
Margarita  originala este un cocktail acrisor, fara strop de zahar, aromatizat din plin de tequila si parfumul de portocale din triplu sec. Prospetimea, vibratia si aroma dominanta este oferit de sucul proaspat de lime, care defineste acest cocktail perfect pentru zilele toride de vara.
 
Ingrediente pentru o Margarita clasica:
-tequila
-triplu sec (cel mai bun este Cointreau)
-suc proapat de lime
-sare pentru decorul paharului
-gheata
Intai pregatim paharul , umezind marginea paharului cu suc de lime si apoi trecandu-l prin sare, pentru a forma un coleret decorativ. 
Intr-un shaker curat adaugam tequila, triplu sec, sucul proaspat de lime (foarte important) si cateva cuburi de gheata. Sunt mai multe rapoarte considerate ca fiind corecte, eu am preferat raportul 2:1:1 , deoarece am dorit o Margarita mai aromata. In consecinta, am folosit pentru un pahar de cocktail Margarita, 40 ml de tequila silver, 20 ml Cointreau (puteti se folositi si alt lichior de portocale) si sucul de la o jumatate de lime (tot 20 ml). Se agita shakerul aproximativ un minut si apoi se strecoara lichidul in paharul decorat cu sare, in care ati pus si cateva cuburi de gheata.
O felie de lime plonjeaza in cocktail pentru a intensifica aroma si o alta felie decoreaza marginea paharului.
Paharul devine foarte rapid frapat, datorita temperaturii foarte scazute a cocktailului.
Se serveste imediat, fara pai.
In timpul degustarii, sarea are rolul de a echilibra aroma acrisoara a cocktailului.
Racoritor si fascinant, ideal pentru petrecerile la gratar! 
Noroc!