sâmbătă, 5 septembrie 2009

Moelleux au chocolat

Cand vreti sa combinati pasiunea pentru ciocolata cu rafinamentul frantuzesc, incercati acest delicios "moelleux au chocolat". Este absolut divin, este rasfatul absolut pentru toti amatorii de ciocolata. Acel "je ne sais quoi" francez se regaseste chiar in miezul acestei prajituri.

Senzatia divina de ciocolata topita se imbina seducator cu gustul puternic parfumat de capsuni pentru a va oferi o experienta unica. Daca serviti prajitura rece, continutul lichid de ciocolata se transforma, magic, intr-un extrem de fin mousse au chocolat...


Intrucat nu cred ca mai sunt necesare si alte introduceri, sa va prezint ingredientele... Aceasta reteta am gasit-o pe net. Eu am modificat-o putin (la capitolul "ingrediente"), sa fie mai dietetica.
O singura precizare mai am: fiti foarte pretentiosi cand alegeti ingredientele, folositi doar produse proaspete si mai ales, alegeti cu atentie ciocolata amaruie, deoarece gustul ei va definitiva aroma prajiturii.



Ingrediente:
-2 oua si inca 2 galbenusuri
-100 gr fructoza (puteti folosi si zahar, dar eu am vrut sa fac reteta mai dietetica)
-50 gr faina (eu am folosit integrala)
-110 gr unt (merge foarte bine si cel degresat)
-100 gr ciocolata amaruie de calitate

Reteta este extrem de simpla. Intreg procesul de preparare va fi unul seducator prin magia ciocolatei, prezenta in toate etapele. Pentru o atmosfera la fel de boema ca si acest desert, va recomand sa puneti si muzica, ceva gen "piano bar"...(eu prefer "The way you look tonight" in interpretarea la pian a lui Tony Bennet).

Razuiti ciocolata si topiti-o in bain marie cu untul. Deja incepe sa se simta un miros extraordinar...

Mixati ouale cu galbenusurile, indulcitorul si faina.

Incorporati incet, prin miscari circulare cu lingura, ciocolata topita cu unt.

In final, asa trebuie sa arate compozitia.

Secretul acestei prajituri este procedeul de coacere. Cuptorul trebuie sa fie deja incins la 210 grade cand introduceti formele.
De aceea, cat timp ungeti si tapetati cu faina formele de tarta, lasati cuptorul sa stea la 210 grade.

Dupa doar 8 minute de coacere, scoateti formele si lasati-le sa se raceasca putin.

In doar 8 minute la 210 grade aveti aceste minunate prajituri. Destul timp cat sa pregatiti si dulceata de capsuni. Striviti cu furculita cateva capsuni bine coapte, amestecati-le cu o lingura de fructoza si lasati piureul la foc mediu pana scade putin.

Si acum, prima lingurita...

Eu fac acest desert pentru persoanele pe care le iubesc, si de aceea le ofer mai multe prajituri...

Pofta buna!