miercuri, 21 octombrie 2009

Ardei "Vis de vara" (Ardei umpluti in stil mediteraneean)

Daca va e dor de o mancare de vara, plina de vitamine, savuroasa si colorata, atunci puteti incerca aceasta reteta lejera de ardei umpluti. O reteta clasica, doar ca umplutura este predominant vegetala si, de aceea, preparatul este indicat chiar si celor ce tin diete. Abundenta condimentelor mediteraneene, gustul picant si savuros al compozitiei, jocul de culori al ardeilor copti, toate contribuie la un spectacol culinar ce evoca atmosfera vesela si fierbinte a verii.

Ingrediente:
-300 gr de carne tocata (amestec porc si vita)
-o lingura de orez integral (se poate folosi orice orez)
-un ou
-6 ardei grasi mari
-2 dovlecei
-2 fire de ceapa verde
-o cutie de rosii cubulete
-sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc, maghiran, cimbru
-pasta de ardei iute(optional)
-ulei de masline

Amestecati carnea tocata cu sarea si condimentele.

Caliti ceapa.

Adaugati dovlecelul taiat cubulete. Condimentati cu sare, piper si boia.

Adaugati orezul si amestecati bine.

Puneti putina apa (100 ml) si lasati sa fiarba pana scade de tot.

Adaugati 5 linguri de rosii cubulete si continuati fierberea pana scade sosul bine de tot.
Intre timp, bateti un ou si amestecati-l cu carnea tocata.

Cand legumele sunt gata, opriti focul. Dupa ce se racesc putin, amestecati-le cu carnea.

Un ultim detaliu: adaugati o lingurita de pasta de ardei iute. Daca vreti, puteti pune si verdeata tocata.

Puneti ardeii spalati intr-o tava. Incingeti cuptorul la 200 de grade.
Taiati capacele ardeilor, curatati de seminte si umpleti-i cu compozitia de mai sus.

Puneti capacele curatate de seminte peste ardei, turnati putin ulei de masline peste ardei si adaugati restul conservei de rosii in tava. Dati la cuptor pana se rumenesc bine ardeii.

Se servesc fierbinti cu smantana si ardei iute, dar sunt foarte buni si la temperatura camerei.

Decorati platourile de servire cu marar proaspat.

Pofta buna!