miercuri, 21 octombrie 2009

Vinete indiene

Cand spunem bucataria indiana, ne gandim imediat la o avalansa incendiara de arome si culori, la preparate exotice, picante si foarte incitante.
Vinetele indiene sunt foarte usor de facut. Tot ce va trebuie este un amestec de condimente specifice, care trebuie sa contina curry, coriandru macinat, chimen, curcuma, piper, fenicul, usturoi si alte mirodenii orientale. Vinetele vor avea o aroma deosebit de gustoasa, exotica, iar sosul de iaurt cu lamaie si usturoi, care le insoteste, va "racori" acest preparat incendiar.

Ingrediente:
-2-3 vinete mijlocii
-ulei de masline
-condimente indiene

Mai intai spalati si taiati vinetele rondele. Le presarati cu sare si le lasati vreo 2 ore. Apoi le spalati bine cu apa rece. In felul acesta, vinetele isi elimina gustul amar. Apoi le uscati cu un prosop curat si le condimentati cu amestecul indian.
Incingeti bine uleiul si le prajiti rapid la foc mare.

Adaugati un praf de sare cand se prajesc. Nu prajiti prea mult vinetele, deoarece inghit mult ulei si devin foarte grele. Scoateti vinetele pe un platou in care ati pus un servetel de hartie absorbant.

Cu ajutorul altor servetele, presati vinetele pana elimina tot surplusul de ulei ( asta daca vreti ca reteta sa fie "light"). Cand ati scos tot uleiul, mutati vinetele pe un alt platou decorat cu frunze de salata.

Preparati un sos din iaurt, suc de lamaie, sare, piper, boia, un catel de usturoi macinat si curry.
Decorati platoul cu sosul indian de iaurt, iar restul il serviti separat intr-un bol.

Presarati curry peste platou.
Pofta buna!

Daca v-a placut reteta, poate v-ar interesa si:

Vinete pane

Vinete la cuptor umplute (Vinete italiene)

Muschi de porc Tandoori

Picture 1120 Picture 307 Picture 100