O reteta vegetariana absolut delicioasa. Simpla, sanatoasa, cu ingrediente proaspete.
Cartofii la cuptor sunt pe placul tuturor, iar umplutura de ciuperci cu ardei gras le da o nota festiva. O reteta ideala de post sau ca garnitura pentru o friptura suculenta, picanta.
Ingrediente:
-cativa cartofi medii
-un ardei gras rosu
-200 gr ciuperci proaspete champignon
-usturoi
-patrunjel verde
-cateva rosii cherry pentru decor
-piper, boia, sare
-ulei de masline
Spalati bine cartofii, periati-i si coaceti-i la 180 de grade aproximativ 40 de minute.
Intre timp, caliti ciupercile si ardeiul in putin ulei de masline. Condimentati umplutura cu sare, piper, boia si usturoi macinat.
Scoateti cartofii din cuptor, faceti-le cate o incizie pe lungime. Umpleti cartofii cu o parte din compozitia de ciuperci.
Reintroduceti cartofii in cuptor pentru inca 10-15 minute, cat sa se intrepatrunda aromele.
Serviti direct din vasul de ceramica, adaugand si restul compozitiei de ciuperci calite cu ardei.
Decorati platoul de servire cu patrunjel proaspat tocat. Sunt deliciosi alaturi de o salata de rosii cherry.
Pofta buna!