miercuri, 25 noiembrie 2009

Salata de vinete ungureasca

Dupa cum va spuneam, am de gand sa postez toate retetele de salate de vinete din lume. Bine, poate nu pe toate, dar macar cele mai cunoscute. Azi a venit randul vecinilor nostri unguri sa ne arate cat de mandri sunt de reteta lor.
Salata de vinete ungureasca seamana foarte mult cu cea romaneasca, diferenta fiind data, bineinteles, de ardeiul iute. Evident ca nu se putea concepe o retetea ungureasca fara paprika! Gustul afumat al vinetelor coapte se potriveste perfect cu iutimea ardeilor mici si...foarte periculosi.
Aceasta reteta de salata de vinete este o combinatie vegetariana deosebita si...incendiara. Merita incercata!

Ingrediente:
-o vanata coapta
-2 linguri maioneza (se poate si fara maioneza)
-ulei de floarea soarelui (eu am pus de masline, dar original se foloseste cel de floarea soarelui)
-sare
-o ceapa verde
-pasta de paprika
-boia dulce

Se toaca vinata si ceapa verde, se pun intr-un robot de bucatarie. Se adauga 2 linguri de maioneza, o lingurita de paprika, sare. Se mixeaza bine. Uleiul de floarea-soarelui se adauga treptat, pana se ajunge la consistenta dorita.

Se serveste rece.

Decorati platoul de servire cu boia si pasta de ardei iute.

Pofta buna!