miercuri, 3 martie 2010

Fluturasi colorati din piept de pui

Primavara a venit si e momentul sa va bucurati de renasterea naturii! Nimic nu e mai energizant decat un peisaj de primavara, cand totul prinde viata, se transforma si infloreste sub magia soarelui caldut, bland si binefacator! Caldura primaverii, cantecul pasarelelor vesele, vitalitatea naturii, jocul cromatic al gingaselor flori va vor insenina orice plimbare in natura.
Si, cum toata natura isi manifesta din plin puterea de seductie (prin mirosul ierbii proaspete, al florilor, ciripit de pasarele, mangaierea tandra a vantului caldut primavaratic), este momentul sa va lasati cuceriti de aceasta atmosfera romantica...

Martisorul meu pentru voi este aceasta reteta inspirata de natura. Sper ca fluturasii din piept de pui va vor inveseli meniul si ca va vor aduce zambete si bunadispozitie in casa!
Vom incepe sa descoperim impreuna un nou concept culinar, o interpretare creativa a stilului "cuisine florale", asa ca pregatiti-va pentru o "ploaie de flori" in aceasta luna. Pentru inceput va trimit un prim semn primavaratic :"Fluturasi colorati din piept de pui".

Ingrediente:
-piept de pui dezosat si depielitat
-ulei de masline
-boia dulce
-curcuma/ curry / ghimbir sau orice alt condiment galben
-sare
-scobitori

Sectionati fiecare jumatate de piept de pui in 2, astfel incat sa va rezulte niste bucati subtiri.

Formati fluturasii (prindeti carnea la un capat cu scobitori si defaceti-o in evantai la cealalta extremitate).
Ungeti fluturasii cu ulei, presarati din plin condimente colorate si putina sare.
Daca vreti, puteti sa decorati aripile si cu putin piper negru, pentru a crea niste fluturasi mai speciali.

Imaginatia voastra este singura limita! Puteti crea orice combinatie coloristica doriti.

Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungeti o tava cu ulei si asezati fluturasii. Lasati-i sa se coaca maxim 7 minute. Nu coaceti carnea foarte mult, deoarece se va usca.

Fluturasii din piept de pui vor fi aromati ca o boare de primavara, colorati ca un vis frumos, suculenti si deliciosi pentru a va oferi o experienta culinara...artistica!

Lasati fluturasii sa "zboare" peste o pajiste de salata verde sau spanac crud tanar.

Experimentati magia primaverii! Lasati-va vrajiti de nou si frumos, "zburati" spre implinirea viselor voastre!

Pofta buna!