joi, 22 aprilie 2010

Pui la cuptor in stil libanez (Pui cu lamaie, scortisoara si sofran)

Mancarea libaneza este foarte aromata si delicioasa. Vom face azi o incursiune culinara in aceasta lume misterioasa, dominata de mirodenii, de parfumuri si gusturi incitante, atragatoare si rafinate. Vom incepe sa descoperim magia combinatiilor orientale, asa ca azi vom face un pui marinat la cuptor. Va iesi atat de aromat si de fraged, incat cu siguranta veti repeta experienta!

Ingrediente:
-cateva pulpe superioare de pui (merge si cu pulpe intregi sau inferioare)
-ulei de masline
-o jumatate de lingurita rasa pudra de scortisoara
-o lingurita de chimen
-o lingurita cu varf amestec libanez( cimbru uscat, seminte de susan, sumac)
-o doza mica de sofran (sau un varf de cutit de sofran)
-cativa catei de usturoi
-o lamaie
-sare

Faceti o marinata din 2 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie si toate celelalte condimente.

Crestati pulpele de pui si introduceti-le in marinata. Lasati-le la frigider cateva ore (acoperind castronul cu un film alimentar).

Turnati marinata intr-o tava, adaugati si o cescuta de apa. Adaugati si pulpele. Dati tava la cuptor la 180 de grade Celsius, acoperita cu folie de aluminiu, pentru 30 de minute.

Apoi scoateti folia, mai stropiti pulpele cu sos si reintroduceti tava in cuptor(fara folie). Dupa aproximativ 15 minute sunt gata, bine rumenite.

Se servesc imediat.

Presarati patrunjel proaspat peste fripturi in momentul servirii.

Pofta buna!