![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~214.jpg)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~213.jpg)
Sosul de susan (sosul tarator) este emblematic pentru arta culinara libaneza. Are o larga utilizare: ca mezze( antreu libanez), alaturi de salate, vinegrete, fripturi la grill sau la cuptor. Intra in compozitia shawormei libaneze , defineste preparatele de peste sau diferite mancaruri de legume.
Puiul la cuptor cu sos tarator este asemanator unei retete specifice libaneze : Tajine de peste cu sos tarator.
Notele de citrice trezesc aromele de baza, savoarea pronuntata de susan, oferind un parfum oriental, aparte, retetei de pui la cuptor.
Lasati-va purtati de valul de arome orientale, lasati-va fermecati de seducatoarele arome libaneze! Intrati intr-o lume in care regula de aur a artei culinare este echilibrul perfect intre arome si prezentarea decorativa.
Ingrediente:
-pulpe de pui
-o lamaie
-pasta de susan tahina
-apa
-un praf de sare
-1-2 catei de usturoi
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~172.jpg)
Se amesteca pasta de susan (tahina) cu sucul de lamaie. Veti observa ca se ingroasa foarte mult sosul, ca o crema.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~173.jpg)
Apoi se dezleaga , adaugand treptat apa, pana se ajunge la o consistenta mai fluida. Adaugati usturoiul macinat, un praf de sare.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~175.jpg)
Amestecati si e gata.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~176.jpg)
Asezati pulpele de pui intr-un vas ceramic. Turnati sosul peste pulpele de pui. Presarati chimen peste pui.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~178.jpg)
Tocati o legatura de patrunjel si presarati 3 linguri de patrunjel peste pui. Restul il folositi la sfarsit ca decor.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~184.jpg)
Coaceti la 180 de grade 40-50 de minute, pana cand carnea e bine rumenita. Aveti grija ca sosul se ingroasa, asa ca mai adaugati cate o cescuta de apa intre timp.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~197.jpg)
Se serveste cald, cu salata si lipii.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~198.jpg)
Presarati putin patrunjel proaspat exact inainte de momentul servirii.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=201/Picture~~~211.jpg)
Pofta buna!