vineri, 23 aprilie 2010

Pulpe de pui a la Tripoli

Pulpele de pui a la Tripoli sunt extrem de delicioase. Este o reteta care abuzeaza de aproape de toate condimentele libaneze, alcatuind un buchet aromatic impresionant, seducator si extrem de atractiv.
Reteta aceasta de pulpe de pui este un adevarat simbol de aroma si gust pentru bucataria libaneza.
Tripoli este al doilea oras ca marime din Liban, dupa capitala Beirut, un oras de o ospitalitate legendara, care a reusit sa pastreze vii traditiile si cultura locala, astfel incat turistii pot simti o atmosfera autentica si pulsul trepidant al acestui mirific oras.
Reteta originala este de pui cu cartofi (sursa : www.rasarit.com), dar eu va prezint varianta mai dietetica a retetei, adica fara cartofi.

Ingrediente:
-pulpe inferioare de pui
-o lamaie
-scortisoara
-piper
-coriandru macinat
-amestec "5 arome"
-nucsoara macinata
-usturoi
-sare
-ulei de masline

Spalati pulpele, presarati-le cu sare si condimente (piper, "5 arome" sau scortisoara, nucsoara, coriandru).

Prajiti pulpele de pui la foc mediu.

Cand sunt rumenite pe ambele parti, le scoateti din tigaie.

Puneti pulpele rumenite (dar nu gata facute) intr-o tava, stropiti-le cu un sos facut din suc de lamaie, 3-4 catei de usturoi macinati si putin ulei si dati tava la cuptor.

Se coc la 180 de grade Celsius aproximativ 15-20 de minute, pana cand vedeti ca se retrage carnea de pe os.

Se servesc cu salata si sos de iaurt.

Sunt delicioase si foarte fragede.

Pofta buna!