vineri, 23 aprilie 2010

Salata arabeasca de castraveti cu ridichi "Salata egipteana"

O salata simpla, colorata si delicioasa, salata arabeasca de castraveti cu ridichi si iaurt este foarte racoritoare, ideala pentru zilele toride vara. Cunoscuta si sub denumirea de "salata egipteana", aceasta combinatie de legume proaspete si iaurt este perfecta langa fripturi la gratar sau la cuptor.

Ingrediente:
-un castravete mare
-o legatura de ridichi
-menta verde, marar, patrunjel
-150 ml iaurt gros
-ulei de masline (ideal ar fi sa adaugati ulei aromat, pentru un strop de picanterie)
-sare

Amestecati feliile de castrevete cu cele de ridichi, iaurtul, o lingura de ulei, sare.

Adaugati si verdeturile tocate marunt (2-3 linguri de verdeturi tocate).

Se serveste imediat sau racita in frigider 30 de minute(nu lasati salata prea mult timp, deoarece legumele se inmoaie).
Pofta buna!