joi, 22 aprilie 2010

Sos arabesc de iaurt cu menta verde

Vreti sa pregatiti o cina interesanta si ati dori o reteta simpla, dar delicioasa? Atunci aflati ca bucataria araba este ideala pentru un meniu festiv, exotic, foarte aromat si nespus de gustos.Bazata pe ingrediente proaspete, combinatii de arome inedite, arta culinara araba este menita sa va rasfete gusturile, dar si privirea.
Retetele arabesti abuzeaza de prospetimea legumelor, astfel incat preparatele sunt viu colorate, vesele, atragatoare si, nu in ultimul rand, foarte sanatoase.
Sosul pe baza de iaurt si menta se serveste ca antreu (impreuna cu lipii) sau asezoneaza fripturi suculente si aromate. Este atat de bun si racoritor, incat va fi o surpriza placuta langa o felie fierbinte de carne la gratar sau la cuptor.

Ingrediente:
-200 ml iaurt gros
-2-3 linguri de menta verde tocata
-o lingura de ulei de masline aromat(sau simplu)
-sare

Amestecati iaurtul cu uleiul de masline. Daca vreti sa obtineti ulei de masline aromat, incalziti putin ulei de masline, adaugati 2 linguri de ardei iute (uscat) tocat si o lingurita de felii de usturoi, lasati sa se prajeasca condimentele cateva secunde (sa nu se arda), la foc mic, amestecand mereu si gata e uleiul aromat.
Daca nu aveti timp sa preparati uleiul aromat, atunci puteti adauga in sos putin usturoi macinat si ardei iute.

Adaugati si menta tocata. Presarati putina sare.

Amestecati. Se serveste rece.

Delicios alaturi de fripturi, cartofi, lipii libaneze, salate.

Pofta buna!