marți, 13 aprilie 2010

Salata de sfecla rosie cu portocale si seminte de dovleac

Una dintre cele mai sanatoase legume este sfecla rosie. Antianemianta, revigoranta, mineralizanta, sfecla rosie se consuma atat in stare cruda (suc), cat si coapta sau fiarta, fara a-si pierde proprietile.
Am vazut aceasta salata de sfecla rosie cu portocale la emisiunea celebrului Mark Bittman si am hotarat ca merita incercata. Intr-adevar este foarte buna, combinatia intre gustul dulce al sfeclei, cel dulce- acrisor al portocalelor si aroma usor picanta a usturoiului prajit si a semintelor de dovleac, este ceva deosebit.
O reteta mai speciala, care va va aduce buna-dispozitie si pofta de viata!

Ingrediente:
-2 sfecle rosii coapte in coaja si apoi decojite
-3 linguri de seminte de dovleac
-3 catei de usturoi
-o portocala
-ulei de masline
-otet de mere

Caliti la foc foarte mic usturoiul. Cand e usor rumenit, il intoarceti.

Adaugati si semintele de dovleac, lasati-le si pe ele un minut in tigaie. In final, atat usturoiul, cat si semintele trebuie sa fie usor maronii.

Mixati amestecul din tigaie.

Adaugati putina sare, o lingura de otet, cateva cubulete de portocala si mixati iar.

Daca este prea gros, mai adaugati putin suc proaspat de portocale.

Taiati sfecla in cubulete. Turnati sosul de portocale, usturoi si seminte de dovleac prajite peste sfecla.

Amestecati.

Se serveste imediat.

Se poate adauga portocala taiata cubulete, pentru un gust mai racoritor.

Pofta buna!