![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~071.jpg)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~076.jpg)
Una dintre cele mai sanatoase legume este sfecla rosie. Antianemianta, revigoranta, mineralizanta, sfecla rosie se consuma atat in stare cruda (suc), cat si coapta sau fiarta, fara a-si pierde proprietile.
Am vazut aceasta salata de sfecla rosie cu portocale la emisiunea celebrului Mark Bittman si am hotarat ca merita incercata. Intr-adevar este foarte buna, combinatia intre gustul dulce al sfeclei, cel dulce- acrisor al portocalelor si aroma usor picanta a usturoiului prajit si a semintelor de dovleac, este ceva deosebit.
O reteta mai speciala, care va va aduce buna-dispozitie si pofta de viata!
Ingrediente:
-2 sfecle rosii coapte in coaja si apoi decojite
-3 linguri de seminte de dovleac
-3 catei de usturoi
-o portocala
-ulei de masline
-otet de mere
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~042.jpg)
Caliti la foc foarte mic usturoiul. Cand e usor rumenit, il intoarceti.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~051.jpg)
Adaugati si semintele de dovleac, lasati-le si pe ele un minut in tigaie. In final, atat usturoiul, cat si semintele trebuie sa fie usor maronii.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~052.jpg)
Mixati amestecul din tigaie.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~065.jpg)
Adaugati putina sare, o lingura de otet, cateva cubulete de portocala si mixati iar.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~067.jpg)
Daca este prea gros, mai adaugati putin suc proaspat de portocale.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~068.jpg)
Taiati sfecla in cubulete. Turnati sosul de portocale, usturoi si seminte de dovleac prajite peste sfecla.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~069.jpg)
Amestecati.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~070.jpg)
Se serveste imediat.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~077.jpg)
Se poate adauga portocala taiata cubulete, pentru un gust mai racoritor.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=191/Picture~~~073.jpg)
Pofta buna!