Acum e sezonul cartofilor noi si e pacat sa nu profitati de ei, satisfacandu-va placerile culinare si in acelasi timp avand grija de silueta voastra!
Daca va zic ca puteti sa mancati linistiti cartofi prajiti (bine, nu in cantitati mari), folosind doar 1-2 linguri de ulei de masline, iar gustul lor sa ramana identic?
Reteta e simpla: "prajiti" cartofii la cuptor. Eram si eu sceptica asupra similitudinii gustului, dar am facut testul: 2 portii (una prajita clasic, in baie de ulei si una "prajita"/coapta in tava) , iar rezultatul a fost mai mult decat convingator. Atat gustul , cat si consistenta sunt similare, dar cei copti sunt mai putin uleiosi (deci si mai buni).
Daca nu ma credeti, incercati si va veti convinge singuri!
Dar sa nu mai pierdem timpul si sa dam reteta-minune: curatati si spalati cartofii (6-8 cartofi), taiati-i pai, puneti-i intr-o tava antiaderenta, ungeti-i cu 1-2 linguri de ulei. Amestecati cartofii din tava cu ulei, astfel incat sa fie bine acoperiti de ulei de masline. Presarati sare peste ei si dati tava la cuptor, la nivelul 3 al cuptorului, la 200 de grade Celsius, circa 20 de minute. Cartofii noi se fac repede, mai ales ca sunt taiati pai.
Cu snitele de vinete si costita afumata coapta, cartofii "prajiti" in cuptor sunt un deliciu. Evident, si cu o salata de varza noua sau de rosii .
Pofta buna!