marți, 8 iunie 2010

Pui cu capsuni "Pui romantic"

Va propun o reteta romantica, parfumata, cu arome senzuale de capsuni proaspete, plante aromatice(menta, cimbrisor, bususoic) ce complimenteaza friptura de pui suculenta, cu umplutura de mozzarella topita.
Garnitura de capsuni asezonate cu otet balsamic si un strop de miere aduce un plus de rafinament retetei de pui.

Ingrediente:
-2 fileuri piept de pui
-250 gr capsuni
- 4 linguri mozzarella rasa
-plante aromatice: busuioc, menta, cimbrisor
-otet balsamic
-ulei de masline
-piper negru
-paprika
-sare

Sectionati fileurile de pui pe latime, desfaceti-le pe din 2, bateti carnea, presarati sare, piper si paprika.

Tocati plantele aromate. Presarati pe fiecare fileu cate 1-2 linguri de ierburi aromatice si 2 linguri de mozzarella rasa.

Infasurati bine fileurile si prindeti-le cu scobitori.

Puneti rulourile de pui la prajit in putin ulei de masline, la foc mediu. Presarati peste ele ierburi aromatice, piper si boia.

Cat timp se prajesc rulourile, va ocupati de garnitura. Spalati capsunile, taiati-le in 2, stropiti-le cu miere.

Stropiti capsunile cu otet balsamic(1-2 linguri), amestecati lejer si lasati-le sa se aromatizeze.

Cand rulourile sunt bine rumenite, scoateti-le pe un platou sa se raceasca putin. Scoateti scobitorile cand fripturile sunt caldute.

Decorati platoul de servire cu flori de cimbrisor si capsuni glasate cu miere si otet balsamic.
In sosul ramas de la carne adaugati 3 linguri de otet balsamic si lasati-l sa fiarba la foc mare pana cand se reduce la un sos gros (puteti sa adaugati si 100 ml de vin rosu).
Stropiti friptura cu aceasta reductie de otet balsamic.

Un regal culinar romantic, o combinatie perfecta intre mozzarella fierbinte, topita , friptura aromata si capsunile reci, inedit asezonate.


Pofta buna!