Australia este o tara de o frumuseste inimaginabila, in care natura se dezvaluie in cele mai minunate forme, iar oamenii au un spirit ecologist iesit din comun. Atitudinea lor de respect fata de natura se reflecta si in cultura culinara, de aceea recomand cu deosebita caldura retetele lor.
Chiar daca nu aveti miel australian ( cel din poza e chiar de la ei), puteti sa adaptati reteta si la mieii localnici, care ,la fel ,sunt foarte buni.
Ingredientele sunt la indemana tuturor, iar tehnica nu este grea, insa are cateva secrete, pe care vi le voi dezvalui pe parcurs.
Mielul australian in sos de vin rosu va aduce cateva subtile note asiatice (vecinatatea geografica isi pune amprenta in stilul culinar) ce vor face deliciul si celor mai pretentiosi gurmanzi.
Este o reteta demna de prezentat si savurat la mese festive, poate chiar o idee mai exotica pentru mielul de Paste.
Ingrediente:
-o pulpa mare de miel (de 1,3 kg)
-500 ml de vin rosu bun
-3 morcovi
-o ceapa
-cateva fire de rozmarin
-4-5 catei de usturoi
Ingrediente:
-o pulpa mare de miel (de 1,3 kg)
-500 ml de vin rosu bun
-3 morcovi
-o ceapa
-cateva fire de rozmarin
-4-5 catei de usturoi
-o lingurita rasa de pudra de ghimbir (sau o bucatica de ghimbir razuita fin)
-o lingurita rasa de pudra de coriandru
-ulei de masline
-o lingurita cu varf de pasta de ardei iute (sau cat doriti)
-sare marina
-piper negru
Apoi pregatim marinata: amestecam 2 linguri de ulei de masline cu usturoiul macinat, pasta de ardei iute, piper, o lingura de sare, ghimbirul si coriandrul.
Intre timp, turnati sosul de vin si legumele intr-o tigaie si fierbeti-l la foc iute, sa scada foarte mult si sa devina "siropos".
Pofta buna!
-ulei de masline
-o lingurita cu varf de pasta de ardei iute (sau cat doriti)
-sare marina
-piper negru
Apoi pregatim marinata: amestecam 2 linguri de ulei de masline cu usturoiul macinat, pasta de ardei iute, piper, o lingura de sare, ghimbirul si coriandrul.
Intre timp, turnati sosul de vin si legumele intr-o tigaie si fierbeti-l la foc iute, sa scada foarte mult si sa devina "siropos".
Pofta buna!