Si, daca va mai aflati si intr-o zi de post, cand va simtiti lipsiti de energie, gandul la o tartina cu crema de ciocolata poate fi chiar o adevarata tortura.
Tocmai de aceea m-am decis sa va prezint aceasta reteta complet vegetariana si dietetica de crema de ciocolata, sa va usurez ultimele zile din Postul Pastelui.
Dupa ce veti gusta aceasta crema de ciocolata sunt convinsa ca nu veti mai dori sa va intoarceti vreodata la varianta comerciala. Este atat de fina, atat de lucioasa, de aromata si de energizanta, incat nu cred ca e posibil sa nu o adorati!
Finetea si consistenta matasoasa sunt oferite de piureul de avocado, al carui gust nu se simte deloc in ciocolata, doar ofera o textura divina cremei. Asa ca puteti sa tentati chiar si persoane care nu mananca avocado cu acest desert, pentru ca nu isi vor da seama ca exista in compozitie.
Ingredientele de baza pentru o crema de ciocolata raw vegan sunt: pulpa de avocado bine copt, sirop de agave si cacao. Doar atat ar fi suficient pentru o crema delicioasa. Dar, putem sa mai adaugam si diverse toppinguri si arome : pudra de vanilie bio (se prezinta ca un praf maroniu-negru), esenta bio de migdale, migdale macinate foarte fin, diverse fructe uscate (puteti folosi si fructe confiate, dar fiind preparata termic nu e "raw vegan" , deci merg doar la retete vegetariene).
In momentul servirii decorati cu fructe uscate: afine, caise, coji portocale confiate, etc.